Verticale zonwering zorgt voor betere beleving in eigen omgeving

Nu de zon meer en feller gaat schijnen, is het essentieel om passende maatregelen te nemen. Maatregelen die beschermen tegen te felle stralen en het opwarmen van binnenruimtes. Een prettig woon- en werkklimaat begint tenslotte bij het nemen van preventieve bescherming.

Marktleider in Noord-Europa op het gebied van zonwering en weerbescherming voor het terras is het Duitse Weinor. Het in 1960 in Keulen opgerichte bedrijf verkoopt haar producten exclusief aan de vakhandel. In Nederland bevindt zich het verkoopkantoor voor de Benelux. Verkoopleider hier is Martijn Westenbrink. “Al onze producten komen uit eigen fabriek. Waarom? Omdat het Duitse moederbedrijf sterk inzet op kwaliteit, innovatie en design. En zeg eerlijk: de befaamde Deutsche grundlichkeit blijft natuurlijk onovertroffen.”


Deze doeken hebben een uiterst modern design en zijn verkrijgbaar in vele kleuren.

Weinor voert een bijzonder breed assortiment op het gebied van zonneschermen, terrasoverkappingen, Glasoases® en doeken. Westenbrink wil daar voor nu de verticale zonwering VertiTex II uitlichten. Deze beschermt tegen verblindende zon, het opwarmen van terras en binnenruimtes en is verkrijgbaar in drie varianten: zip-, rail- en draadgeleiding. “En vanzelfsprekend is dit tevens een ideale vervanger van de traditionele parasol en dus een prima bescherming tegen nieuwsgierige blikken.  Het biedt een betrouwbare bescherming aan alle zijden; ook bij laagstaande zon en bij wind. Het andere voordeel van VertiTex II is dat deze oplossing altijd past. Dus uitermate goed geschikt voor terrasoverkapping, pergola-zonwering, raam, balkon of serre.”


 Weinor voert een bijzonder breed assortiment op het gebied van zonneschermen, terrasoverkappingen, Glasoases® en doeken. 

Weinor heeft deze verticale zonwering al langer in haar assortiment, maar sinds kort is deze ook verkrijgbaar als zipscreen in de kleinste cassette (zowel rond als vierkant) met een breedte tot 6 meter. Dankzij de compacte bouwwijze, het onopvallend design, de talrijke varianten en de veelzijdige functies voor zicht- en weersbescherming is deze noviteit een ware alleskunner onder de verticale zonweringen. Weinor voorziet al haar producten in eigen fabriek van poedercoating nádat de profielen gezaagd en gestanst zijn waardoor de hoogste kleuruniformiteit en een identieke glansgraad gegarandeerd is. Deze poedercoating kan standaard in wel 47 verschillende RAL-kleuren en 9 structuurkleuren.

Westenbrink: “Voordelen zijn er inderdaad legio te noemen. De VertiTex II kan worden uitgerust met een transparant doek uit de nieuwe speciale collectie: screens by Weinor®. Deze doeken hebben een uiterst modern design en zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Het transparante doek zorgt voor aangenaam licht in de ruimte, maar ook voor doorkijk naar buiten waardoor een huiselijke sfeer ontstaat. Hierdoor is het een prima alternatief voor jaloezieën, rolluiken en vergelijkbare oplossingen. Maar kijk ook eens naar de ziptechniek. Deze zorgt er voor dat het doek bestand is tegen de druk tot windkracht 6. We zien dan ook dat dit type zonwering op verschillende manieren kan worden toegepast, maar vooral bij particulieren is VertiTex II bijzonder populair. Denk aan terrasoverkappingen, vast aan de gevel, maar ook bevestigd aan het raam of aan het balkon. Deze verticale zonwering is dankzij een schroefloze techniek heel eenvoudig en flexibel aan de terrasoverkapping te plaatsen en biedt zo een betrouwbare bescherming aan alle zijden; ook bij laagstaande zon en wind. Wie voor deze oplossing kiest, kiest voor nog meer beleving in en rondom de eigen woning.”   


Stand in doek afgerold & doek opgerold.

Tekst: Rob Buchholz    Beeld: Weinor