Valdebebas 127 Madrid kiest voor innoverende bouwmaterialen

Een nieuw woningbouwproject in Madrid trekt om diverse redenen de aandacht. Valdebebas 127 is een complex dat bestaat uit 201 woningen plus losstaande winkelpanden. Het complex dankt haar naam aan het naastgelegen centrale park Valdebas. 

Het project kent diverse opvallende aspecten en wil zowel bij het interieur als aan de buitenkant maximale kwaliteit bieden en zich onderscheiden in design. Dit is terug te zien bij de inrichting van de verdiepingen, de toegankelijkheid, de thermische en akoestische efficiëntie, alsmede de opname van nieuwe technologieën en de toepassing van innoverende bouwmaterialen van de laatste generatie voor architectuur en design, zoals Dekton® by Cosentino en Silestone® by Cosentino®.

Voor de uitvoering en start van de eerste fase van de woningen is gebruik gemaakt van bijna 8.000 m2 van het ultracompacte Dekton® oppervlak voor gevels en onderbouw en 72 werkbladen en 72 doucheplaten, alle op maat gemaakt, van het kwartsoppervlak Silestone®.

Dekton® by Cosentino is voor dit project uitgekozen als gevelbekleding vanwege de voortreffelijke esthetische en bouweigenschappen die een uitzonderlijke duurzaamheid en buitengewone thermische prestaties garanderen.


Dankzij het grote formaat en de keur van texturen en kleuren is het mogelijk geweest om het formele spel van volumes vorm te geven en te benadrukken.

Carlos Rubio, architect bij Estudio Rubio Arquitectura zegt hierover: “De uitzonderlijke kwaliteiten van Dekton® zijn doorslaggevend geweest voor de keuze van dit materiaal voor de gevel. Dankzij het grote formaat en de keur van texturen en kleuren is het mogelijk geweest om het formele spel van volumes vorm te geven en te benadrukken.”

Cesar Cort, voorzitter van Valenor, voegt daar aan toe: “Deze projecten onderscheiden zich door hun exclusieve architectuur, functionele ontwerp, toegankelijkheid en veelzijdigheid, en de toepassing van de nieuwste technologieën zowel in materialen als in installaties. Dekton® is een volledig poriënvrij materiaal dat niet uitzet noch krimpt naar aanleiding van temperatuurwisselingen, waardoor het noch slijt noch aftakelt. Het is een uniek product.”

De geselecteerde kleuren Warm en Korus van Dekton® voorzien het project van harmonie en soberheid. De witte afwerking van Warm geeft het gebouw warmte en zorgt ervoor dat het harmonieus overgaat in de omgeving. De grijze tint Korus is gebruikt op plaatsen van de gevel die men heeft willen accentueren. Daarnaast past hij perfect bij de kleur Warm. De onderbouw is bekleed met Domoos, een zeer elegante zwarte kleur waarmee een uniek contrast wordt gecreëerd met de bovenste volumes.

Dekton® by Cosentino is het perfecte materiaal voor dit soort toepassingen dankzij zijn voortreffelijke eigenschappen zoals een hoge weerstand tegen ultraviolette stralen, kleurvastheid, duurzaamheid, weerstand tegen thermische schokken, hoge bestendigheid tegen vlekken, een lage poreusheid, vervaardiging in grote formaten en op maat.

Met de badkamercollectie van Cosentino is het mogelijk om alle elementen op maat te maken. De keukens van dit woningbouwproject werden ontworpen met het idee om de klanten de beste prestaties te bieden. Om die reden zijn de keukenwerkbladen gemaakt van Silestone®, het referentiemateriaal en leider in de branche.   

Tekst: Cosentino & Rob Buchholz    Beeld: Cosentino / Miguel de Guzmán


Dekton® by Cosentino is het perfecte materiaal voor dit soort toepassingen dankzij zijn voortreffelijke eigenschappen.