Reynaers Projectprijs: een mooie manier om trots te zijn

De Groene Toren in Eindhoven, villa Meijendel in Wassenaar, Neerlandia in Utrecht, IKC De Geluksvogel in Maastricht: het zijn zomaar enkele van de 10 genomineerden voor de Reynaers Projectprijs. “Het is inmiddels alweer 20 jaar geleden dat we startten met het uitreiken van deze prijs waarin we op zoek gaan naar de mooiste projecten met daarin onze aluminium systemen. Gewóón, omdat de architect, aannemer én gevelbouwers hartstikke trots mogen zijn op het door hen bereikte resultaat,” zegt Hans van der Looij, sales & marketingmanager bij Reynaers Aluminium. 

Reynaers Aluminium ontwikkelt en verkoopt innovatieve en duurzame oplossingen van aluminium voor ramen, deuren en gevels. De diversiteit daarin zie je terug in de nominaties: van slanke ramen die oude stalen ramen vervangen tot minimalistische schuif- en vouwdeuren zoals momenteel veel in moderne woningen gebruikt worden. De prijs ontwikkelde zich enorm in de afgelopen 20 jaar. “Waar we vroeger nog geen internet hadden, neemt de communicatie en betrokkenheid rondom de prijs nu een enorme vlucht doordat alles zo eenvoudig met elkaar gedeeld kan worden,” aldus Van der Looij.

Reynaers Projectprijs

Over prijzen en eeuwige roem
“Dit jaar hebben we meer dan 50 inzendingen mogen ontvangen die aan de voorwaarden voldeden. Zo moet er gebruik gemaakt zijn van aluminium systemen van Reynaers, dient het project in 2016 of 2017 te zijn opgeleverd én het moet in Nederland staan. De vakjury heeft 10 inzendingen uit de aangeleverde projecten genomineerd waarvan een professionele video, fotoreportage en achtergrondartikel zijn gemaakt. Het publiek stemt vervolgens online op de genomineerden. De Reynaers Projectprijs bestaat uit een bedrag van € 2.500 voor de betrokken gevelbouwer en eenzelfde bedrag voor de architect. Deze laatste mag vervolgens nog eens € 2.500 uitreiken aan een goed doel dat het thema architectuur ondersteunt. Dit mag in de breedste zin van het woord zijn. Afgelopen jaar werd het bedrag bijvoorbeeld gespendeerd aan de ontwikkeling van klaslokalen in Paraguay. En los van de geldprijzen gaat het natuurlijk om de eeuwige roem,” lacht Van der Looij.

Deelname Polyclose Gent
“De Reynaers Projectprijs is onderdeel van de manier waarop we met onze relaties samen willen werken. Persoonlijk contact vinden we belangrijk. Zo’n 80% van gevelbouwend Nederland bezoekt op 17, 18 of 19 januari Polyclose in Gent, België. Ook daar gaan we graag met hen in gesprek. We presenteren er overigens ook onze nieuwe Masterline 8, een nieuwe generatie raam- en deursysteem dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, (brand)veiligheid, isolatie en stabiliteit.” Met meer dan 1770 werknemers in 40 landen en export naar meer dan 70 landen, is Reynaers een bedrijf dat de toon zet. Wereldwijd bezien past het bedrijf in het rijtje A-merken op het gebied van aluminium systemen. En dat terwijl men, met beide benen op de grond, gewoon vanuit Helmond architecten, aannemers, gevelbouwers, projectontwikkelaars en andere partijen uit de Nederlandse bouwwereld ondersteunt. “Samen realiseren we uiteenlopende projecten; één daarvan wint binnenkort de 20e Reynaers Projectprijs,” besluit Van der Looij.

Tekst: Susan Moonen   Beeld: Reynaers
Uitgelichte afbeelding: De Groene Toren, gebouwd in 1974, ondergaat een herbestemming tot woningen en een hotel.