Ontbramen en kanten breken gevelpanelen met Fladder-techniek

Voorkom corrosie op panelen: scherpe kanten breken voor het coaten/conserveren

Na bewerkingen als lasersnijden en ponsen is een volgende stap in het proces vaak het coaten van het paneel. In de gevelindustrie is het van belang om panelen optimaal te beschermen tegen de klimatologische omstandigheden. Hierom worden er conserveringslagen aangebracht. Om een goede kantendekking te garanderen, moeten de (geperforeerde) panelen eerst een behandeling van ontbramen en kanten breken ondergaan, alvorens ze worden gecoat. Een conserveringslaag heeft namelijk de neiging zich aan scherpe kanten terug te trekken waardoor de laagdikte daar minimaal is.

Scherpe kanten breken is de bewerking waarbij er een afrondradius aan de binnen- en buitencontouren van het product wordt aangebracht. In een Fladder-machine worden de kanten van de plaat gebroken en braamvrij gemaakt. Bovendien hecht de coating gemakkelijker vanwege deze borstelbewerking en zal op de kanten de laag voldoende dik zijn. Een goede kantendekking is een must om corrosievorming te voorkomen.

Fladder-techniek
De Fladder-machine wordt veelvuldig ingezet in de gevelindustrie. De Fladder GYRO beschikt over een carrousel met zes borstels die rond hun as draaien. Ook de carrousel draait rond en oscilleert over de breedte-richting. Het product wordt vervolgens via een transportband door de machine gevoerd. Deze unieke techniek maakt dat zowel de buitencontouren als de binnencontouren van uitsparingen en perforaties, identiek worden bewerkt.
De machines zijn in diverse doorvoerbreedtes leverbaar, van 1.000mm tot 2.000mm (en zelfs meer).

Fladder-techniek
Paneel voor Fladder-bewerking                

Fladder fabriceert borstelmachines voor het ontbramen, scherpe kanten breken, richtingloos borstelen en het verwijderen van de oxidehuid en metaalslak.
Summa Surface is specialist in ontbraamtechnieken, en vertegenwoordigt Fladder in de Benelux.

Bekijk en test de Fladder-techniek tijdens de huisbeurs
Bent u ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden om panelen geautomatiseerd te ontbramen en de scherpe kanten te breken?
Summa Surface nodigt u uit voor een bezoek tijdens de huisbeurs waar de Fladder GYRO ontbraammachine zal worden gepresenteerd. Er worden proeven gedaan in de machine, zodat direct de unieke mogelijkheden van deze machine helder zijn.

Net als eerdere edities zal ook ditmaal de huisbeurs plaatsvinden op een bijzondere locatie: in de ruimte van de stoommachine op het terrein van de voormalige Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk.
Het kloppende hart van deze vroegere industriële activiteiten is een zeer mooie en passende setting om de Fladder GYRO te presenteren.

Fladder-techniek

Wanneer: 24, 25, 26 april
Waar: OISTERWIJK

Voordelen van een bezoek aan de huisbeurs:

  • We nemen uitgebreid de tijd om de unieke machine eigenschappen te tonen
  • U kunt direct proeven doen met uw producten in de machine
  • Speciale beurskortingen

Om iedere bezoeker uitvoerig informatie te geven over de Fladder GYRO machine en kwalitatieve tests te kunnen doen, werken wij uitsluitend met bezoeken op afspraak.