Nieuwe design gevelbekleding blinkt uit in veelzijdigheid

Volledige ontwerpvrijheid. Dát is waar Linarte voor staat. Deze design-gevelbekleding is opgebouwd uit verticale aluminiumprofielen die onzichtbaar op een horizontale draagstructuur bevestigd worden. Met de Linarte-profielen kunnen gevels of geveldelen afgewerkt worden tot een strak geheel in verschillende uitvoeringen voor zowel binnen als buiten, recht of gebogen. “Een uniek product omdat de profielen onderling combineerbaar en volledig personaliseerbaar zijn. In de lamellen kunnen bijvoorbeeld ook LED-strips, en andere invullingen aangebracht worden, ook bedrijfslogo’s of huisnummers behoren tot de mogelijkheid. Het is dus heel persoonlijk te maken,” aldus Fabian Greveling, technisch-commercieel manager bij Storax, dat sinds ruim veertig jaar een allround leverancier is van een compleet gamma aan bouwspecialiteiten. 

Op het vlak van structurele zonwering, lamellenwanden en gevelbekleding werkt Storax al bijna dertig jaar samen met Renson. Deze fabrikant uit België creëert al meer dan honderd jaar innovatieve concepten en producten voor een gezond binnenklimaat van woningen en gebouwen met een minimaal energieverbruik én met oog voor design. “De Linarte-serie is ontwikkeld door Renson, maar wij werden al bij de ontwikkeling betrokken met onze knowhow en ervaring in de gevelbouw,” benadrukt Greveling met gepaste trots.

Chique karakter voor verschillende toepassingen
Frederick de Piere, business unit manager bij Renson vult aan: “Wij hebben inderdaad bij de ontwikkeling van de Linarte-gevelbekleding kunnen rekenen op heel waardevolle (technische) feedback van Storax. Het resultaat is een snel en eenvoudig te plaatsen product. Storax heeft namelijk al tientallen jaren ervaring op het gebied van montage en projectspecifieke engineering met aluminium systemen. Linarte geeft het gebouw een meerwaarde zowel bij nieuwbouw als renovatie. Een ander pluspunt is de naadloze integratie van (segment)deuren en garagepoorten, maar ook geintegreerde videofonie, brievenbussen, buitenkranen en stopcontacten behoren tot de mogelijkheden. Doordat het systeem wordt opgebouwd uit individuele profielen is het ook mogelijk om een gebogen gevel te creeeren of om te spelen met verschillende kleuren.

Meer bouwen met minder bedrijven
Greveling: “Met de komst van dit nieuwe topproduct staan wij – dankzij de samenwerking tussen Storax en Renson – nog meer dan vroeger bekend als een betrouwbare totaalleverancier. En dat past helemaal in de manier waarop men anno 2018 wil bouwen: via één centraal aanspreekpunt met hoogwaardige én tegelijkertijd betrouwbare bouwpartners een zo compleet mogelijk duurzaam en kwalitatief gebouw neerzetten.”   


LINARTE maakt personalisatie en integratie van functionaliteiten mogelijk.

Tekst: Susan Moonen   Beeld: Renson
Afbeelding boven: 
LINARTE-gevelbekleding voor zowel binnen- als buitentoepassing.