Gevelonderhoud | Tholen

Prestatieafspraken nakomen met meerjarig onderhoudsplan

Vastgoedeigenaren hebben baat bij een lange visie voor onderhoud, hun bestaansrecht ligt immers bij de verhuur van degelijke panden. In de praktijk ziet Nestaan Gevelonderhoud dat verzoeken tot een opknapbeurt vaak te laat worden gedaan. Hans van der Griend, directeur van Nestaan Gevelonderhoud vertelt: “Dat leidt tot een kostbare inhaalslag, omdat op zo’n moment sprake is van technische achteruitgang van de gevel.”

Zijn bedrijf stelt daarom voor opdrachtgevers een meerjarig onderhoudsplan op, waarin staat hoe en op welke manier de gevel wordt onderhouden, binnen een haalbaar budget en met een vooraf overeengekomen prestatie.

Praktische instelling
Het bedrijf uit het Zeeuwse Tholen laat zichzelf omschrijven als praktisch ingesteld. “Zo opereren we al dertig jaar. We bekijken een situatie en adviseren van daaruit wat mogelijk is op het gebied van onderhoud.”

Nestaan GevelonderhoudEén van de vele mobiele werkplaatsen van Nestaan Gevelonderhoud, uitgerust met tal van specialistische apparatuur.

Overeengekomen prestatie
Op foto’s legt Nestaan Gevelonderhoud het niveau van een pand vast. “Je maakt prestatieafspraken met elkaar en zegt op zo’n moment dat het pand op dat niveau moet blijven bestaan,” legt van der Griend uit. “Het komt er op neer dat het aanzien nooit vuiler mag worden dan datgene wat op de foto staat.” De directeur omschrijft het ook als de kracht van zijn bedrijf. “We maken een meerjarenplan zodat werkzaamheden vroegtijdig kunnen plaatsvinden.”

Verhuurbaarheid van een pand
Nestaan Gevelonderhoud bedient op deze manier de complete buitenschil van commercieel vastgoed. Haar opdrachtgevers variëren van pensioenfondsen, financiële instellingen, beheerders en de rijksoverheid die beleggen in commercieel vastgoed zoals kantoren, wooncomplexen, winkelcentra en ziekenhuizen. Van der Griend: “Op het moment dat een pand er minder fraai bij staat, komt de verhuurbaarheid in het geding. Onze bouwkundigen beoordelen bij werkopnames niet alleen de vraag met betrekking tot reinigen en conserveren, maar ook zaken zoals bouwkundig herstel en kitwerkzaamheden die we zelf kunnen uitvoeren.”

Werkgebied
Met 55 medewerkers opereert het bedrijf door heel Nederland en Vlaanderen. De duur van zo’n project? “Dat is helemaal afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever.” 

Tekst: Carline Klijn-van Best    Beeld: Nestaan Gevelonderhoud
Uitgelichte afbeelding: 
Hans van der Griend, directie Nestaan Gevelonderhoud.