Extra lange en stijlvolle gevelsteen

MBI was voor de eerste keer vertegenwoordigd op de Gevel-beurs en pakte direct groots uit met een stand van formaat. De GeoStylistix-collectie vormde het stralend middelpunt. Een extra lange, slanke en uiterst stijlvolle gevelsteen waarmee een bijzonder horizontaal lijnenspel gecreëerd kan worden. De steen combineert de voordelen van beton met de esthetische kenmerken van natuursteen. Een product dat in de smaak viel bij de bezoekers van Gevel 2018, zo blikt Michael den Breems van MBI terug. 

GeoStylistix is een gevelsteen bestaande uit een betonnen ‘drager’ maar met een natuursteen uiterlijk. “De atypische afmetingen van de langformaat uitvoering (59,5x4x10 cm) garandeert een bijzondere horizontaliteit in het gevelbeeld,” zegt Den Breems. “De architect kan bovendien zelf de kleur van de natuurlijke mineralen kiezen en precies de gevel samenstellen die hij voor ogen heeft. 

De GeoStylistix is maatvast, kleurvast, onderhoudsvriendelijk en ook nog eens duurzaam geproduceerd. Behalve in langformaat is GeoStylistix sinds kort ook in Hilversum- en Waalformaat én als steenstrip te bestellen. “En om de keuzemogelijkheden voor wat betreft de uitstraling nog verder te vergroten is het zelfs mogelijk een reliëf aan te brengen,” licht Den Breems toe. “Dat doen we door de steen te stempelen. Het kan in principe met elk formaat GeoStylistix.” Over reliëf gesproken, Den Breems verklapt tot slot dat MBI onlangs een machine in bedrijf heeft genomen die kan printen op beton. “Deze machine kan de deklaag van de steen in grootformaat bewerken / printen. De bedoeling is om uiteindelijk zodanig een vertaalslag te maken dat we gevelstenen volledig op maat kunnen printen en geeft de architect de artistieke vrijheid om iets unieks te creëren.”  


De architect kan precies de gevel samenstellen die hij voor ogen heeft.

Tekst en beeld: Roel van Gils