Doorlopende isolatielaag

Een heuse primeur op de stand van IsoBouw tijdens Gevel 2018. Het gepatenteerde SlimFort isolatiesysteem kan voortaan ook gecombineerd worden met een open houten gevelbekleding. Rob van Keijsteren van IsoBouw geeft tekst en uitleg. En zijn collega Gerard Sleegers laat ons de productieversie zien van SlimFix Solar.

Airpop®-isolatie
SlimFort is een isolatiesysteem uit hoogwaardige en duurzame airpop®-isolatie, begint Van Keijsteren. “De geïntegreerde metalen beugels vormen géén verbinding met de achterconstructie, zodat een doorlopende isolatielaag wordt gerealiseerd. Het voorkomt niet alleen koudebruggen, maar maakt de totale gevelopbouw ook een stuk dunner. Tot en met een Rc 7,0 zijn gewichten tot
50 kg/m2 toepasbaar op een raster van 60 centimeter.” Tot voor kort kon SlimFort alleen in combinatie met een gesloten gevelbekleding worden uitgevoerd, maar dat is nu verleden tijd. “Door een unieke opbouw kunnen we nu ook tegemoet komen aan de in Nederland zo populaire open houten gevelbekleding.”

Open houten gevelbekleding
IsoBouw is een samenwerking aangegaan met SoulWood, Cembrit en fischer om SlimFort geschikt te maken voor een open houten gevelbekleding. Van Keijsteren: “De isolatieopbouw is identiek, alleen tussen het houten regelwerk wordt een dunne beplating geplaatst in de vorm van een Cembrit-bouwplaat in een donkergrijze kleur. De beplating is damp-open en dat maakt dat de achterliggende constructie niet geventileerd hoeft te worden. De complete opbouw is UV- en vochtbestendig en voldoet bovendien aan brandklasse B. Alle voordelen van ons gepatenteerde isolatiesysteem blijven behouden. Ook deze variant is dus uitermate geschikt voor renovatiedoeleinden.”


Primeur! SlimFort kan voortaan ook toegepast worden in combinatie met een open houten gevelbekleding.

SlimFix Solar
Op de Bouwbeurs konden we al kennismaken met een prototype van SlimFix Solar. Tijdens Gevel 2018 werd de productieversie gepresenteerd. “SlimFix Solar is een compleet dakelement voor het realiseren van indak zonnepanelen voor alle typen zonnepanelen,” zegt Gerard Sleegers van IsoBouw. “In de basis is het een standaard dakelement dat voorzien is van een ‘plug and play’ waterkerende module in de vorm van een malgevormde kunststofplaat. De speciale profilering zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen. Via een rekentool op onze website kan men heel eenvoudig de benodigde modules, beugels, et cetera uitrekenen en bestellen.”    

Tekst en beeld: Roel van Gils