Milin B.V.

Milin B.V.
Brabanthaven 1
Nieuwegein
Nederland

T: 0031 (0)30 606 9220
F: 0031 (0)30 657 9021
E: info@milin.nl

www.milin.nl
www.vinyplus.nl
www.eurotexx.nl
www.wonderboard.nl
www.thomdeck.nl

bedrijfsprofiel-facebook bedrijfsprofiel-twitter bedrijfsprofiel-linkedin bedrijfsprofiel-youtube

Icon bedrijfspagina Instagram Icon bedrijfspagina Google+ Icon bedrijfspagina Pinterest


Sinds de oprichting in 2004 is Milin B.V. een toonaangevende totaalleverancier voor duurzame panelen & profielen in de Europese markt. Milin staat voor betaalbare en moderne panelen- en profielen van goede kwaliteit. Milin streeft naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding en geeft hierbij de juiste service om de architecten en installateurs zoveel mogelijk te ontzorgen. Milin zorgt ervoor dat de installateur altijd vooruit kan! Dagelijks staan professionele werknemers klaar om advies te geven en vragen te beantwoorden.

Bijna alle producten voert Milin onder de CE markering en het DuBo keurmerk. Milin levert de producten direct uit eigen voorraad waardoor 24-uursleveringen mogelijk zijn.

Duurzame panelen & profielen

Gevelbekleding
Het gevelbekleding-assortiment van Milin is een totaalconcept van professionele hoogwaardige gevelpanelen. Milin heeft het meest uitgebreide assortiment gevelbekleding van Europa. De panelen zorgen voor bescherming en verfraaiing van woningen, kantoren en bedrijfspanden. Milin ontwikkelt en produceert duurzame panelen voor gevels die nagenoeg geen onderhoud vergen en schilderen overbodig maakt. Hierdoor worden veel tijd en kosten bespaard.

Gevels afgewerkt met onderhoudsarme duurzame gevelpanelen van Milin zijn niet te onderscheiden van echt houten gevels. Dankzij structuurfolie dat aangebracht kan worden op de duurzame producten, is het mogelijk om de producten te bestellen in uiteenlopende kleuren. Al onze producten zijn onderhoudsarm (enkel het schoonhouden van het materiaal volstaat), duurzaam (lange levensduur) en milieuvriendelijk (de producten zijn 100% recyclebaar).

Gevelbekleding Milin B.V.

Kozijnafwerkingen
Milin is totaalleverancier als het gaat om kunststof kozijnafwerking. Met het one-stop-shopping concept kan iedere kozijnmontagebedrijf en kozijnfabriek altijd vooruit. Milin heeft zowel voor de nieuwbouw als de renovatiemarkt speciale paneel- en profielmaten. Door het grote assortiment in uiteenlopende kleuren en lange lengtes tot wel 6 meter, is Milin de juiste toeleverancier als het gaat om afwerking van het kozijn.

Kozijnafwerkingen Milin B.V.

Dakranden
Milin heeft een uitgebreid programma aan dakrandpanelen. Professionele dakranden die door middel van torx schroeven worden bevestigd of met clips voor een blinde bevestiging. Op nagenoeg alle toepassingen heeft Milin een antwoord. Milin overstekpanelen beschermen en verfraaien de dakgootoverstek. De panelen zijn verkrijgbaar als sponningdeel, naadloos in verschillende kleuren of met structuurfolie met nerf. Het programma wordt compleet geleverd met alle benodigde hulpprofielen voor een mooi afgewerkt eindresultaat. De overstekpanelen van Milin zijn makkelijk en snel te monteren door lengtes van zes meter.

Dakranden Milin B.V.

Benieuwd naar het gehele assortiment duurzame panelen & profielen? Neem een kijkje in onze catalogus.

Innovatie
Vanaf 2004 heeft Milin veel innovaties en ontwikkelingen doorgevoerd. Zo innoveert Milin altijd al haar producten om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. Nieuwe modellen gevelbekleding, nieuwe kleuren of andere afmetingen om met de trends van nu mee te gaan.

Eigen merken
Ondertussen heeft Milin een tiental eigen merken op de markt gebracht. Deze merken zijn inmiddels een begrip geworden in de bouwbranche en worden veelvuldig toegepast bij nieuwbouw-, onderhoud- of renovatieprojecten.

Onze merken:
VinyPlus, Eurotexx, Dutchplank, Milexx, Milyt, Milinboard, ThomDeck en Wonderboard

Duurzaamheid

Duurzaamheid loopt als een groene draad door onze organisatie. Naast het leveren van duurzame afbouwmaterialen proberen wij ook duurzaam te zijn in de bedrijfsvoering. Van een duurzaam bedrijfspand met warmte pompen en terugwinsystemen tot milieuvriendelijke vrachtwagens die dagelijks onze producten afleveren op de klussen. Wij kunnen zelfs leveren in grote steden waar de milieuzone van kracht zijn.

“Milin” de leverancier waar iedereen graag zaken mee doet.

Nieuws gerelateerd aan Milin B.V.

Bouwbesluit 2018

Op 9 juni 2017 is er een brief betreffende het voorhang van de wijzigingen van het bouwbesluit van 2012 verstuurd naar de Tweede Kamer. Hiermee is het startschot gegeven om een nieuw bouwbesluit op te stellen om vooral de kwaliteitswaarborging te handhaven, milieuprestatiegrenswaarde op te stellen, nieuwe regels & wetgeving en enkele andere wijzigingen. Milin speelt graag in op deze ontwikkelingen en kan veel betekenen bij afbouw projecten volgens het bouwbesluit 2018.

Lees meer »

Circulair bouwen met Milin B.V.

Door een verschuiving in de behoeftes van de eindgebruiker en er wettelijke verplichtingen zijn opgesteld voor een land om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, is er een trend ontstaan in het duurzaam bouwen; circulair bouwen.

Lees meer »
Detail-nerfstructuur-Dutchplank

Gevel- en dakrandpanelen

Aan het oriënteren naar een geschikte gevelbekleding, passende dakrand of overstek om een extra accent te geven aan een gebouw?

Lees meer »
wooddesign-houtstructuren

Houtstructuren van kunststof

Waar vroeger de wensen een dak boven je hoofd hebben en beschermd zijn tegen regen en wind door gevelbekleding, is het nu meer een smaak kwestie geworden.

Lees meer »

Milin voor de architectuur

In de architectuur zie je op allerlei manieren het signatuur van de ontwerper terug in het gebouw. Vooral het gevelbeeld geeft panden een eigen, herkenbare identiteit, die je liefst decennia lang wil behouden.

Lees meer »
Isolatie gevelbekleding

Isolatie van gevelbekleding

Bewust omgaan met energie is voor het milieu en voor je eigen portemonnee belangrijk. Ook bij een geventileerd gevelsysteem is isolatie een mogelijkheid. Veel van de onderhoudsarme gevelbekleding van Milin werkt met een geventileerd gevelsysteem, maar hoe isoleer je nu de gevel aan de buitenzijde?

Lees meer »
Milin fotowedstrijd

Bouw, klik, mail en win!

Vorig jaar hebben wij ons koperen jubileum mogen vieren. Milin is al 12,5 jaar bezig met het produceren, innoveren en het leveren van duurzame afbouwmaterialen voor de bouw. In het teken van deze viering houden wij vanaf vandaag een fotowedstrijd!

Lees meer »