Koninklijke Mosa bv

Meerssenerweg 358
P.O. Box 1026
NL-6201 BA Maastricht
T +31 (043) 368 92 29
F +31 (043) 368 93 56
info@mosa.nl
www.mosa.nl

Ervaren
Koninklijke Mosa is een bedrijf met 130 jaar ervaring en heeft zich ontwikkeld tot innovatieve fabrikant van producten van hoogwaardige kwaliteit, waaronder keramische vloertegels, gevelelementen en wandtegels. Het bedrijf is opgericht in 1883 door de Maastrichtse industrieel Louis Regout. Zowel het hoofdkantoor als de fabriek zijn tot op heden gevestigd in Maastricht, wat voor het bedrijf symbool staat voor toewijding aan traditie. Door deze toewijding, een internationale uitstraling en gegarandeerde kwaliteit is Mosa koploper op het gebied van innovatie en ontwerp van tegels en de toepassing ervan in de architectuur. De afgelopen jaren heeft het bedrijf verschillende prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de Good Design Award, Red Dot Awards, de IF Awards, Interior Innovation Awards, Design Plus Awards en de welbekende Dutch Design Awards. Tijdens het ontwerp- en productieproces zet Mosa zich bovendien sterk in voor duurzaamheid en volgt de Cradle-to-Cradle-principes. Dit biedt de mogelijkheid tot hergebruik van materialen om afval te verminderen en energie te besparen, waarbij Koninklijke Mosa zich richt op vijf belangrijke criteria: grondstoffen, hergebruikspotentieel, energieverbruik, waterbeheer en arbeidsomstandigheden.
Mosa levert tegels aan de architectuurmarkt met een superieure kwaliteit, schitterend ontwerp en functionaliteit en blijft een leider in de internationale tegelindustrie. Mosa is ambitieus en maakte de afgelopen 12 jaar een forse groei in omzet en winst door. Circa 8 miljoen m2 tegels per jaar vinden vanuit de fabrieken in Maastricht hun weg naar 30 landen op 4 continenten. Het bedrijf is zelfstandig en eigendom van de Nederlandse beleggingsinstelling Egeria.

Identiteit door tegels
Met onderscheidende tegels van kwalitatief en esthetisch hoog niveau wil Mosa graag een bijdrage leveren aan architectonische ontwerpen van nu en morgen. De focus ligt hierbij niet op trends maar op de identiteit van Mosa, het ontwikkelen en produceren van tegels met een pure keramische kwaliteit.

Innovatie en design
Aandacht voor innovatie en design zijn belangrijke waarden voor Mosa. In het ontwerpatelier werken tien mensen voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Het bedrijf werkt daarbij veel samen met architecten voor de realisatie van maatwerk. De series Terra Tones, Mosa Murals en Mosa Matt Collection® hebben diverse internationale designprijzen gewonnen waaronder Red Dot Awards, Good Design Award, de iF awards, de Design Plus Award, en nominaties voor de Deutsche Designpreis en de Nederlandse designprijzen.

Flexibel
Door het innovatieve vermogen kan Mosa inspelen op specifieke wensen van klanten. Het bedrijf werkt veel samen met architecten die in hun ontwerpen naar een eigen signatuur en identiteit streven. Mosa kan kleine series leveren en heeft hiervoor de laatste jaren nieuwe productielijnen ontwikkeld. Waar de gemiddelde fabrikant uitgaat van series van tien- tot twintigduizend m², zijn deze bij Mosa 500 tot 1500 m². Desgewenst kunnen nog kleinere hoeveelheden worden gemaakt, vanaf honderd m². Architecten kunnen bij Mosa zelfs terecht met eigen ontwerpen. Dit maatwerk wordt steeds belangrijker voor de architect en bij Mosa.

Duurzaamheid
Mosa kiest er bewust voor de ontwikkeling en productie duurzaam in Maastricht te laten plaatsvinden, in de fabrieken waar het ooit begon en is vast van plan hiermee door te gaan. Het streven is dan ook om producten te blijven ontwikkelen en produceren die passen bij de hedendaagse en toekomstige architectuur.

 

 

 

 

Nieuws gerelateerd aan Koninklijke Mosa bv

issabellaland mosa

Isabellaland: complete metamorfose met tegels

Woningcorporatie Haag Wonen verbeterde in 2013 drie woongebouwen aan het Isabellaland in Den Haag uitvoerig. De flats van twaalf verdiepingen met in totaal 216 woningen kregen een complete metamorfose, van binnen en van buiten.

Lees meer »
gemeentehuis lochem

Opmerkelijk design in Gemeentehuis Lochem

Aan de Hanzeweg in Lochem staat het gemeentehuis van Lochem. Het is ontworpen door architectenbureau RAU. In februari 2013 is het officieel geopend. Het gemeentehuis is de centrale werkplek voor bestuur en ambtenaren die voorheen vanuit meerdere gebouwen werkten.

Lees meer »
Geveldrager

Voor elk metselwerkdetail een oplossing

Architecten willen vrij kunnen ontwerpen. De unieke gevelsystemen van Scaldex bieden voor elk metselwerkdetail een fraaie en duurzame oplossing. Veel producten zoals Catnic-lateien, rollaagbeugels en zelfs geveldragers zijn standaard uit voorraad verkrijgbaar. Scaldex kan acht standaard type rollaagbeugels in combinatie met PG-lateien uit voorraad leveren.

Lees meer »

Duurzaamheid vanuit integriteit

Water, groen en duinen. Dat was een aantal van de elementen waarmee Kraaijvanger architecten uit Rotterdam aan de slag ging toen ze door PWN (Puur Water Nederland), drinkwaterbedrijf en beheerder van de Noord-Hollandse duinen, werd benaderd om het hoofdkantoor rigoureus op de schop te nemen.

Lees meer »

Gevel als blikvanger Nieuwe Haagse Passage

Het beeldmerk van de Nieuwe Haagse Passage is een combinatie van Delfts blauw en Oud-Hollandse tegels, maar in een modern ontwerp. Het beroemde architectenbureau Bernard Tschumi Architects tekende het iconische gebouw in het centrum van Den Haag.

Lees meer »