Kingspan Unidek B.V.

Kingspan Unidek B.V.
Scheiweg 26
5421 XL Gemert
Postbus 10
5420 AC Gemert
(T) +31 (0) 492 378 111
(F) +31 (0) 492 378 217
(E) verkoop@kingspanunidek.nl
www.unideksips.nl

bedrijfsprofiel-twitter bedrijfsprofiel-youtube bedrijfsprofiel-linkedin


Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. Dankzij de voortdurende aandacht voor milieueffecten tijdens productontwikkeling, productie en recycling zijn de isolatieoplossingen bovendien duurzaam.

De onderneming, opgericht in 1969 en voorheen bekend als Unidek B.V., is onderdeel van de Kingspan Group. Kingspan is wereldwijd leider op het gebied van hoogwaardige isolatie, bouwmaterialen en geïntegreerde solar-oplossingen.

 

 

 

Unidek SIPS, de basis voor elke gevel
Unidek SIPS (Structural Insulated Panel Systems) is een prefab oplossing om de gevel te vullen en te isoleren. Tevens is Unidek SIPS de drager van het kozijn en de gevelbekleding. Het gevelsysteem maakt een eenvoudige en goedkope realisatie van hoge isolatiewaarden mogelijk én biedt een ongekende vrijheid in ontwerp en afwerking. Unidek SIPS is een damp-open systeem en constructief zeer sterk. De basis bestaat uit sandwichpanelen met een kern van EPS die in de fabriek gekoppeld worden tot een samengesteld gevelelement. Op de bouw worden deze in een mum van tijd gemonteerd tot een totale gevel op basis van een uitgekiend montageplan. Uiteraard voldoet Unidek SIPS aan het Bouwbesluit (KOMO-gecertificeerd).
Met Unidek SIPS bouwt u aan de toekomst!

Nieuws gerelateerd aan Kingspan Unidek B.V.

B'Mine toren

Het verhaal áchter de innovatieve B’Mine Toren Amsterdam

“Gevel 2018 is dé locatie om al onze Unidek SIPS experts te ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan onze bouwfysicus die gespecialiseerd is in thema’s als luchtdichtheid, koudebruggen, damp-open bouwen, ventilatie, akoestiek en brandwerendheid,” vertelt Karine Hermans, senior advisor Marketing & Communications bij Kingspan Unidek.

Lees meer »
Ontdek de SIPs bouwmethode

Ontdek de SIPs bouwmethode

De Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright was in de jaren 30 een belangrijke pionier op het gebied van SIPs. Inmiddels is de bouwmethode ook in Nederland sterk in opmars als duurzaam alternatief.

Lees meer »
Kingspan Unidek SIPS webinar

Veranderen is lastig

Veranderen is lastig. Het kost tijd en wat schieten we er mee op? Liever blijven we de dingen doen zoals we ze altijd al deden. Dat gaat sneller en gemakkelijker en we vertrouwen er op dat het met het resultaat wel goed zit.

Lees meer »
Kingspan Unidek SIP TEK

SIP wint terrein als slank en snel bouwsysteem

De relatief nieuwe bouwmethode SIP (Structural Insulated Panels) wint terrein in Nederland. Traditionele bouwmethoden met steenachtige materialen voldoen niet altijd meer aan de toenemende energie-eisen als EPC en BENG.

Lees meer »
Webinar SIP

De 7 meest gestelde vragen over SIPs

Onlangs organiseerde Kingspan het webinar 'Ontwerpen en bouwen met SIPs'. SIPs wint steeds meer terrein in Nederland. De belangstelling voor de live-uitzending van het online seminar was dan ook groot. Door de deelnemers werden verschillende vragen gesteld waarvan u hieronder een selectie vindt.

Lees meer »
SIPs

Webinar Ontwerpen en bouwen met SIPs

Ontwerpers en bouwers ontdekken steeds meer de mogelijkheden van bouwen met Structural Insulated Panels (SIP). Dit is een voor Nederland relatief nieuwe bouwmethode, die zowel geschikt is voor woningcasco’s als voor zelfdragende gevelvullende elementen in utiliteitsbouw en appartementencomplexen. SIPs zijn constructieve isolerende sandwichpanelen met een grote sterkte en stijfheid waardoor ze ook constructief kunnen worden toegepast.

Lees meer »