Kingspan Geïsoleerde Panelen – Kingspan B.V.

Lingewei 8
4004 LL Tiel

Postbus 6565
4000 HN Tiel

T: +31 (0)344 675 250
W: www.kingspanpanels.nl

Contactpersoon luxe façades
Dhr. Scheutjes, Business Development Manager
E: olaf.sleutjes@kingspan.com

Contactpersoon dak- en gevelsystemen
Dhr. Theelen, Business Development Manager
E: patrick.theelen@kingspan.com

fb tw linked yt

Kingspan Geïsoleerde Panelen
Kingspan is wereldwijd marktleider in high performance isolatie, gebouwbekleding en geïntegreerde zonne-energie oplossingen voor de gebouwschil. De divisie Geïsoleerde Panelen is met een bijdrage van circa 65% aan de totale omzet de grootste divisie van de Kingspan groep. Het uitgebreide assortiment bestaat uit geïsoleerde dak- en gevelpanelen, geïntegreerde zonne-energie oplossingen, geconditioneerde ruimten, geïsoleerde deurcomponenten, constructieve sandwichpanelen & systemen, staalframebouw, valbeveiligingsoplossingen en de luxe façade- & daksystemen.

Als fabrikant gaan wij verder dan het leveren van een groot assortiment. We bieden onze relaties vergaande service en garantie en leveren een groot spectrum aan technische ondersteuning en klantenservice. www.kingspanpanels.nl

Bijzondere producten
De luxe façade- & daksystemen van Kingspan Facades brengen alle elementen samen die nodig zijn voor het toepassen van een unieke geveloplossing op het ontwerp van een gebouw. Inspirerende gevels in spannende kleuren, texturen en afwerkingen. Geïntegreerde of samengestelde systemen die alle bekende standaarden en grenzen doen vervagen. www.kingspanbenchmark.nl

Dri-Design van Kingspan Facades is een 100% recyclebaar, geventileerd en architectonisch gevelsysteem opgebouwd uit unieke metalen cassettes die esthetisch oneindig veel mogelijkheden bieden in vorm, afwerking, kleuren en texturen. Dankzij het gepatenteerde geïntegreerde regenscherm wordt regenwater achter de geventileerde gevel afgevoerd, waardoor vervuiling en verkleuring van de gevel wordt voorkomen. Een revolutionaire combinatie waarbij oneindige esthetische mogelijkheden en een eenvoudig te installeren onderhoudsarme oplossing elkaar hebben gevonden.

Kingspan Energy is het merk voor zonne-energieproposities in gefinancierde oplossingen. Onderdeel hiervan is het totaalplan Kingspan Future Proof voor asbestsanering zonder vezelemissie inclusief nieuw daksysteem met zonnepanelen en LED-verlichting. Dankzij een leaseconstructie wordt het dak binnen 5 tot 15 jaar terugbetaald zonder investering vooraf. Niet voor niets genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2017, biedt Kingspan Future Proof dé oplossing voor het omvangrijke asbestprobleem in Nederland. www.kingspanfutureproof.nl

Partner van Gevelbouw
Sinds 2017 is Kingspan Geïsoleerde Panelen partner van Gevelbouw. Onze producten stellen architecten in staat om hedendaagse, constructieve uitdagingen het hoofd te bieden en functionele, duurzame gebouwen te ontwerpen die esthetisch van hoge kwaliteit zijn, maar ook voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van energiebesparing. Wat betreft verschillende milieulabels verbetert de gebouwscore aanzienlijk wanneer de producten van Kingspan worden toegepast. De kern van het assortiment heeft dan ook een BRE A+ rating in de BRE Green Guide to Specification en regelmatig worden onze projecten bekroond met BREEAM Excellent of Outstanding certificering.

Contactpersoon dak- en gevelsystemen
Dhr. Theelen, Business Development Manager
E: patrick.theelen@kingspan.com

Contactpersoon Kingspan Energy
Dhr. Seffinga, Business Unit Manager
E: sjoerd.seffinga@kingspan.com

Nieuws gerelateerd aan Kingspan Geïsoleerde Panelen – Kingspan B.V.

HOTEL JAKARTA 2 IN AMSTERDAM VPT VERSTEEG (2) kopiëren

VMRG | Hotel Jakarta Amsterdam: Verre van alledaags

Het Java-eiland in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam is sinds medio vorig jaar een markant gebouw rijker: Hotel Jakarta Amsterdam. Slanke, aluminium gevelpanelen met een bijzondere perforatie symboliseren de historische maritieme verbinding tussen Amsterdam en Azië.

Lees meer »

‘Black box met mysterieuze aantrekkingskracht’

Op de Blauwe Berg in Hoorn stond ME2 Architecten voor de uitdaging om tegen een geluidswal een iconisch gebouw te ontwerpen. Deze ‘hangplaats’ voor jong en oud, genaamd Samcity, herbergt tal van activiteiten, zoals een trampolinepark, een BMX- en skatepark en diverse Escape Rooms.

Lees meer »
Neubaugebiet in Deutschland - Passivhäuser

De toegevoegde waarde van een degelijke gebouwschil

In het proces van het verduurzamen van het woningenbestand wordt al snel naar de integratie van duurzame installaties gegrepen. Vergeet niet dat de Trias Energetica uitgaat van het beperken van de warmtevraag. Daar hoort een degelijke gebouwschil bij.

Lees meer »
Amsterdam, 280818Amsteltower Kingspan Unidek SIPSFoto: Sjef Prins - APA Foto

Amsterdam | Amstel Tower

Het Kingspan Unidek SIPS-gevelsysteem heeft zijn meerwaarde reeds in vele hoogbouwprojecten bewezen. Niet eerder werd het toegepast zoals bij de nieuwe Amstel Tower in Amsterdam. Het illustreert de veelzijdigheid van Unidek SIPS.

Lees meer »
Technova College Ede-8

Technova College | Ede

Modern onderwijs verdient een creatief en technisch hoogwaardig pand. Dat is de stellige overtuiging van scholengemeenschap ROC A12. Volgens die visie is het nieuwe Technova College gerealiseerd op de ROC-campus in Ede.

Lees meer »

Distributiecentrum DHL | Wijchen

Het nieuwe distributiecentrum van DHL op bedrijvenpark Bijsterhuizen in Wijchen is veel meer dan de voor dit soort toepassingen gebruikelijke, saaie grijze doos. BenW architecten heeft met relatief standaard Kingspan-panelen een ontwerp van architectonische kwaliteit kunnen verwezenlijken en bewijst dat mooi per definitie niet kostbaar hoeft te zijn.

Lees meer »

Het belang van isoleren en luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen is een thema dat sinds enkele jaren hoog op de agenda staat. Kingspan daarentegen houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met luchtdicht bouwen. Hoe zwaarder je isoleert, hoe belangrijker luchtdichtheid gaat worden. Patrick Theelen van Kingspan Insulated Panels vertelt over het belang van isoleren, van luchtdicht bouwen en de bijkomende voordelen.

Lees meer »
Zwemcentrum Rotterdam

SIP-systeem geeft Zwemcentrum Rotterdam lichte en stabiele gevel

Achter de nieuwe gevel van het voormalige deelgemeentekantoor in Rotterdam Zuid gaat sinds begin dit jaar een gloednieuw zwembad schuil. Bouwcombinatie Ballast Nedam/Heijmans realiseerde de transformatie met lichte Unidek SIPS gevelelementen die voldoende stabiliteit bieden voor het gewenste gevelstucwerk.

Lees meer »

Hoogwaardige isolatie voor oneffen spouwmuren levert beste prestatie

Een dunne, betaalbare isolatieplaat met een hoge isolatiewaarde die als product ook nog eens heel eenvoudig te verwerken is: dát klinkt als het beste uit twee werelden. De Kingspan Kooltherm® K108 Plus Spouwplaat is, als opvolger van de Kingspan Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat, een plaat met een nóg betere lambdawaarde en bevat bovendien minerale wol met een hogere milieuprestatie dan voorheen.

Lees meer »