Bostik

Bostik B.v.
De voerman 8
5215 MH ’s-Hertogenbosch
Nederland

T: +31 (0)73 – 6 244 244
F : +31 (0)73 – 6 244 344
E : infoNL@bostik.com

Bostik SA – NV
Meulestedekaai 86
B-9000 Gent
België

T: + 32 (0)9 255 17 17
F: + 32 (0)9 255 17 01
E: info@bostik.be


BOSTIK WERELDWIJD TOONAANGEVEND SPECIALIST IN LIJMEN, KITTEN, EGALINES EN AFDICHTINGEN VOOR DE INDUSTRIE, BOUW en CONSUMENTENSECTOR.

Bostik kent een ruime historie van meer dan 125 jaar in het ontwikkelen van innovatieve lijmoplossingen. Wereldwijd zijn we met meer dan 4800 werknemers actief in meer dan 50 landen en beschikt Bostik over 14 onderzoeks- en R&D centra’s.

De slogan ‘smart adhesives’ weerspiegelt de missie van het bedrijf, namelijk de ontwikkeling van intelligente en innovatieve lijmoplossingen die functioneel en efficiënt zijn.

BOSTIK BOUWTECHNIEK
In het bouwproces spelen verbindingen een belangrijke rol. De markt vraag daarbij naar steeds sterkere, mooiere en duurzamere oplossingen. Bostik speelt daar actief op in . Door te luisteren naar die wensen en grensverleggende producten te ontwikkelen die aan de allerhoogste eisen voldoen. Voor vrijwel elk vraagstuk en toepassing heeft Bostik een oplossing op maat. Of het nu gaat om montagelijmen, tegellijmen, wand- en vloerlijmen, gevelplaat- of steenstriplijmsystemen, afdichtingen, hout- en contactlijmen, primers voor betere hechting, isolatie- brandwerende of vochtwerende producten. Het assortiment is breed en specifiek tegelijk. Professionals in de bouw kiezen niet voor niets al jaren voor de vertrouwde kwaliteit, kennis en service van Bostik.

BOSTIK GEVELPLAATVERLIJMING
Bostik is al ruim 25 jaar een actieve en innovatieve speler op het gebied van gevelplaatverlijming en heeft hierin een leidende rol qua kennis, ervaring en kwaliteit.

WAAROM GEVELPLATEN VERLIJMEN?
– blinde bevestigingsmethode (esthetischer)
– geen lelijke schroeven die vuilstrepen geven
– geen elektriciteit nodig op de bouwplaats
– geen stofontwikkeling en lawaai door boren en schroeven
– de elastische lijm is beter bestand tegen trillingen
– vermindering koude bruggen
– gunstigere spanningsverdeling
– snelle en eenvoudige bevestigingsmethode

De gevelplaatlijmsystemen van Bostik zijn tot in lengte van dagen in staat om onder extreme omstandigheden, zoals aan de kust en op grote hoogten, de windbelasting op te vangen en een duurzame hechting te garanderen. De lijmsystemen voorkomen dat de platen door het eigen gewicht zakken en vangen cyclische krimp en uitzetting door temperatuur- en vochtigheidsveranderingen op. Er zijn uiteenlopende soorten gevelplaten op de markt met ieder hun eigen specifieke kenmerken, zoals:
– HPL kunststof
– Vezelcement
– Geperste steenwol
– Polyester
– Aluminium Composiet
– Keramiek
– Natuursteen
– Geëmailleerd glas
– Etcetera

BOSTIK STEENSTRIPVERLIJMING
Voor een goede en duurzame verwerking van allerlei verschillende type steenstrips heeft Bostik een speciaal en compleet pakket ontwikkeld onder de naam ‘Bostik Stone Solutions’. Het pakket bestaat uit een paar voorbehandelingsmiddelen, een zeer duurzaam en elastische lijm met directe hechting en enkele afwerkingsproducten. Het steenstrip lijmsysteem is uitvoerig door TCKI getest en geschikt bevonden voor vrijwel alle type ondergronden, zoals beton, Rockpanel Natural, Eternit Eter-Backer HD, metaal, enz. Het lijmsysteem kan zowel in prefab als op locatie worden toegepast, voor nieuwbouw en renovatie.

Nieuws gerelateerd aan Bostik

breda vooruit, bostik

Bostik Stone Solutions voor bouwproject Breda Vooruit!

Aan de rand van het mooie centrum van Breda is onlangs het bouwcomplex Breda Vooruit gerealiseerd. Over een lengte van 500 meter zijn in totaal 228 uiteenlopende woningen gebouwd; diverse soorten appartementen, stadswoning met dakterras of tuin en stadsvilla's. Kortom voor ieder wat wils.

Lees meer »

Voulez-vous coller avec moi?

Als 'official supplier' van de Tour de France is Bostik er weer bij. Dit jaar met de nieuwe kreet 'Voulez-vous coller avec moi'. Vrij vertaald 'wil je met me lijmen'.

Lees meer »
PU Foam

Een volledig nieuw en compleet assortiment PU Foams 

Bostik is wereldwijd een toonaangevende specialist in verbindingstechnologieën. PU(R)-schuim oftewel PU Foam is zo'n technologie. PU Foam staan bekend om haar uitzettingskracht en haar lijmend, afdichtend, vullend, thermisch en geluidsisolerend vermogen.

Lees meer »
bostik gevelplaatverlijming

Unieke All Risk Garantie bij gevelplaatverlijming

Iedereen die een product koopt, heeft wettelijk recht op een goed product. Een product moet voldoen aan de verwachtingen die men ervan mag hebben. Bij de bevestiging van een gevelplaatsysteem zijn echter meerdere partijen betrokken, zoals de fabrikant van de gevelpanelen, de fabrikant van de lijm of andere bevestigingsmethode, de verwerker en de opdrachtgever (klant/bouwbedrijf/architect).

Lees meer »