1.500 SolidScreens tegen hinderlijk zonlicht op Schiphol Central Business District

Smits Rolluiken en Zonwering speelt continu in op innovaties rondom buitenzonweringen. Zonwering met rits en zonwering die rechtstreeks in de gevel verwerkt kan worden zijn daar goede voorbeelden van. De fabrikant en leverancier Smits biedt op deze manier zowel de zakelijke als de particuliere eindgebruiker nog meer comfort van de gekozen oplossing.

Ritssysteem
Het bedrijf, dat als enige in de branche beschikt over twee DUBOkeur® certificaten, valt onder de AVZ-Group en maakt gebruik van diens R&D-afdeling. Erik te Riele, directeur: “Daardoor is het voor ons gemakkelijk om snel te reageren op vragen uit de markt. De SolidScreen
kwam in 2009 in ons assortiment en inmiddels leveren we diverse alle soorten en maten van het scherm, die met geleiding van het doek via een ritssysteem in de zijgeleider wordt gemonteerd.” Het resultaat is een scherm dat in elke stand windvast is en in gesloten toestand zelfs insectwerend. Wat betreft levensduur en windbelasting heeft de SolidScreen de hoogste klasse behaald en is succesvol getest op windsnelheden tot maar liefst 145 km/h.    

Schiphol
Te Riele vertelt enthousiast over een project dat afgelopen jaar werd gerealiseerd: “Voor het zakelijke hart van luchthaven Schiphol hebben we de automatisch aangestuurde SolidScreen mogen leveren.” De locatie is na een herontwikkeling van ruim twee jaar getransformeerd tot dé plaats voor alle basisvoorzieningen in het Schiphol Central Business District. 

“Tijdens de renovatie in 2015 bleek al dat de lamellen zonwering niet meer voldoende bescherming bood tegen hinderlijk licht en opwarming van het gebouw. Heel vervelend, met name voor werknemers die goed willen functioneren in een aangenaam binnenklimaat en een prettige (werk)omgeving. Gelukkig bood onze buitenzonwering wel de gewenste oplossing.” De keuze viel op de SolidScreen, dankzij de vermindering van het energieverbruik, de moderne uitstraling en de bewezen duurzaamheid (gecertificeerd met een DUBOkeur). Te Riele: “Zonder daarbij concessies te doen aan comfort.” Smits leverde uiteindelijk maar liefst 1500 SolidScreens voor het omvangrijke project ‘the Base’. De screens zijn gemonteerd door de monteurs van De Haan Westerhoff.

Open zicht naar buiten
De markt rondom zonwering is continu in ontwikkeling. Zo introduceerde Smits ook Tibelly ecole1%: een zonwerend doek dat wordt verwerkt in verticale zonwering (zoals de SolidScreen). De unieke weving van het doek filtert de zonnestralen en voorkomt hinderlijke schittering op computer- of projectieschermen, zonder dat dit ten koste gaat van het visueel comfort en met behoudt van het zicht op de omgeving.   

Tekst: Carline Klijn-van Best   Beeld: Smits Rolluiken en Zonwering